9 Aralık 2011 Cuma

Brokoli Hapı

Brokoli Bitkisel Kapsül Kullanım Şekli: Yetişkinler için bol su ile günde 2 defa 1 er kapsül alınması tavsiye edilir.

Brokoli Bitkisel Kapsül Saklama Koşulları: Serin ve rutubetsiz ortamda, doğrudan güneş ışığı almayacak yerde muhafaza ediniz.


Brokoli Bitkisel Kapsül Uyarılar: Takviye edici gıda takviyesidir. İlaç değildir. Gıda takviyesi olarak tüketilir. Tavsiye edilen günlük dozu aşmayınız. Çocukların ulaşamayacağı şekilde saklanmalıdır. Hamilelik ve emzirme döneminde doktorunuzun tavsiyesine göre kullanınız. Garanti folyosu açılmış ürünleri satın almayınız.
Brokoli Hakkında
Brokolinin Faydaları: Lifli yapısı ile sindirimi kolaylaştırır ve şişmanlığa karşı faydalıdır. Mikrop öldürücüdür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Başta meme, akciğer ve bağırsak kanseri olmak üzere, kansere karşı çok iyi bir koruyucudur. Doğuştan belkemiğinde açıklık hastalığının önlenmesinde etkilidir. İdrar yolu hastalıkları ve prostata karşı koruyucudur. Cinsel gücü arttırır. İktidarsızlık ve kısırlıkta faydalıdır. Kemik erimesi ve kansızlığa iyi gelir.

Brokoli, isminden de anlaşılabileceği gibi, İtalya yarımadası ile özdeşleşmiş bir sebzedir. Romalı yazarlardan doğa tarihçisi Büyük Plinius'un metinlerinde ve Apicius'un yemek kitabında lahana benzeri bir sebze olarak tarif edilen bitkinin kesin hükme varılamasa da brokoli olduğu tahmin edilmektedir. Brokoli Yakınçağ Avrupa'sında egzotik bir bitki olarak görülmüş, dünyada tanınması ise ancak 20. yüzyıl başlarında ABD'deki İtalyan göçmenler aracılığıyla gerçekleşmiştir.
Sicilyalı göçmen kardeşler D'Arrigo ailesi brokoliyi A.B.D.'ye ithal ederek büyük bir ticari başarıyı betona gömmüşler, ayrıca Kaliforniya'da deneme üretimi yapmışlardır. D'Arrigo ailesinin bebek yaştaki oğlunun isminden hareketle oluşturulan "Andy Boy" markası altında ve radyo reklamları desteğiyle uzun süre A.B.D.'nin bir numaralı brokoli üreticisi ve satıcısı olarak kalmışlardır.

Brokoli ile karnabahar kırması bir sebze olan broccoflower ilk olarak 1988'de Avrupa'da yetiştirilmiştir. Görünümü karnıbahara, tadı brokoliye benzer.

Brokoli ismi Latince'de "kol" anlamına gelen brachium kelimesinden (İtalyancası braccio) türetilmiştir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder